Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Premiärhelg för Lars Wallin – Fashion Stories

Lars Wallin dessert
Lars Wallin dessert.

Lördag och söndag den 5 och 6 november är första helgen utställningen Lars Wallin – Fashion Stories håller öppet. För att uppmärksamma detta kommer Lars Wallin själv att hålla en introduktion av utställningen på lördag kl 14.00. Hela helgen har vi en buss som kör besökare från centrala Stockholm till Artipelag och i Artipelag Restaurang serverar vi en högst delikat Lars Wallin-meny.

Vår kökschef Stefan Pernemar hade Lars Wallins färger och former som inspiration då rätterna i Lars Wallin-menyn skapades. Även smak och dryck vidrör det exklusiva och eleganta. Som final serveras en Wallin-dessert signerad Fredrik Otterberg, som utöver att vara chefskonditor på Artipelag verkar inom det svenska konditorlandslaget.

Till menyn har vår sommelier Tim Good satt samman ett passande vinpaket som inleds med en välsmakande fördrink av gin, äppelmust och hemgjord ingefärssirap.

Boka bord online nedan, per mail till restaurang@artipelag.se eller genom att ringa 08-570 130 50 (vardagar 9.00-17.00 samt vid mån av tid under helger).

Meny à la Lars Wallin

Förrätt

Löjrom och guld ”Limited Edition”
Löjrom från Kalix, rostad brioche och syrad grädde.
250 kr

Huvudrätt

Ugnsbakad torsk ”Couture Blanc”
Svarta pärlor och vit miso.
295 kr

Dessert

Tonkabavaroise ”Red Carpet”
Hallongelé, grön kardemumma och chokladpistagebrownie.
110 kr

Vinpaket

Fördrink

Ginger Dream
Gin, äppelmust och hemgjord ingefärssirap.

Till förrätten

NV, André Clouet Grande Réserve, Champagne, Frankrike
Ett glas.

Till huvudrätten

2015, Jordan Barrel Fermented Chardonnay, Stellenbosch, Sydafrika
Ett glas med påfyllning.

Till desserten

Kaffe eller te.

Priset för vinpaketet är 380 kr.

Bordsbokning

Publicerad: